Sunday, April 8, 2012

PRECONTRACTUL


Peste zi am stat acasa caci Vali, care o dusese pe Dora la serviciu si se intorsese, trebuia sa se odihnesca macar cateva ore dupa o saptamana de lucru si o zi de alergatura.
Eu am stat de vorba pe skype cu Doru o multime de timp si apoi m-am dus la piscina. Au venit in  vizita prietenii lor Alex si Simona, maramuresenii pe care-i cunoscusem cateva seri inainte la o iesire in oras si am facut baie si plaja impreuna. Vali se tot documenta pe net cat costa imbunatatirile necesare apartamentului si, vazand ca numai inlocuirea aerului conditionat face 3-4000, a intrat in panica. 
Seara am luat-o pe Dora de la hotel si ne-am intalnit cu agentul sa incheiem un precontract. Venise cu un document de treisprezece pagini pe care trona, in frunte, numele meu.... scris gresit. Am cam intrat in panica pana ne-am dumirit ce e cu documentul ala pe care trebuia sa-l semnam practic pe ne-ve. Dora s-a chinuit si l-a citit in mare masura dar nu l-a inteles caci era in termeni pretentiosi, juridici. Eu nici nu mi-am facut iluzii ca-l voi intelege. In prealabil, sub influenta lui Vali, care era speriat de costurile renovarilor si voia sa negocieze pretul, am cedat si l-am insarcinat pe el sa duca tratativele, spre supararea Dorei care voia sa incheie imediat socotelile si sa nu mai o lungim. Eu as fi preferat sa platesc, mi se parea un pret corect din ce vazusem si pe site-uri dar daca se putea negocia si salva o mie-doua de dolari nu era de colo. Mai ales ca Dora visa la o a doua masina si chiar incepuse sa se vada ca le trebuie. Se gandeau ca poate le raman bani de un avans pentru asta si vor face si "credit history" in felul asta, caci banca le-ar fi dat credit daca aveau o suma importanta de avans. Asa ca m-am lasat leganata de speranta ca impuscam doi iepuri de-odata. La intalnirea cu agentul, deci, Vali a cerut sa negociem pretul si agentul ne-a avertizat ca asta inseamna si ca se prelungeste timpul de prelucrare plus ca se poate ivi o oferta mai mare si noi putem pierde. Dar daca vrem sa oferim alt pret modificam de mana contractul si preda oferta. A trebuit insa sa dam un cec cu cinci mii de dolari garantie. Ne-a dat in schimb o nota scrisa de mana pe un plic cum ca a primit banii!?!?!
Deci am pornit operatiunile! Am facut o oferta de $52000 crezand ca urmeaza o targuialaca la noi: mai lasa si el ceva, mai dam si noi inca putin si ajungem la $54000. El ceruse $56000.
Seara am mers la Oana si Erin la o pizza si am pus la punct detaliile petrecerii de paste impreuna cu Alex si Simona. Mie imi revenea sa fac o salata de vinete si una de beuf.Sper sa-mi reusasca, sa nu ma fac de ras! Cu ocazia asta am vazut si casa lor care de afara nu avea nici un haz, un paralelipiped anost. Dar inauntru era foarte frumos si modern amenajata, o placere sa stai in ea!

No comments:

Post a Comment