Friday, April 20, 2012

LA O PIZZA


Azi Dora a lucrat de la douasprezece si s-a dus cu autobuzul la lucru, cu camasa proaspat calcata in geanta. Seara, Vali a venit de la serviciu, a stat o ora si am plecat amandoi s-o luam pe Dora. Pe drum spre nord a inceput ploaia si ne era teama ca sta fata in ploaie sa ne astepte. Drumul era foarte aglomerat. Programasera sa ma scoata in oras la un restaurant si, pentru ca eu imi exprimasem dorinta sa mai vad Miami-ul odata pe indelete si pentru ca mergand spre sud incetase sa ploua, am mers in Miami. Am parcat pe strada 17( inca imi pare ciudat sa numerotezi strazile dar e atat de practic) si am pornit la promenada pe o strada comerciala plina de restaurante cu terasa, la care stateau o multime de oameni. 
Totul era foarte frumos si atmosfera era destinsa, de weekend. 
Erau si multe magazine si am putut vedea doua expozitii. Prima de fotografie: extraordinara, pe doua nivele cu fotografii mari, pe sticla, reprezentand imagini realiste magnifice sau compozitii foarte decorative. Avea si sali de vizionare dar nu am stat sa ma uit pe monitoare. Pe viu era mult mai impresionant. Desigur  nu am avut voie sa fotografiez dar una dintre fotografii se spunea ca i-a adus autorului un milion de dolari. Eu cred ca mai multe meritau o asemenea valoare.
A doua expozitie era de fapt un grup de ateliere de creatie si in fiecare camera-atelier-pravalie era artistul cu productiile sale, fiecare cu stilul sau, de la pictura pana la articole decorative. In general nu mi-au placut prea multe acolo dar ca un tot a fost o experienta interesanta. 
Dar cel mai interesant si absolut inedit mi s-a parut…un magazin de haine! 
 Inca din strada te intampina o vitrina extrem de inalta plina cu …masini de cusut foarte vechi puse pe etajere pana sus de tot. 
Inauntru peretii erau afumati, cu urme de afise foarte vechi si cu diferite masini de tesut, de cusut, mese de croitorie, manechine, de parca te aflai intr-o fabrica, totul atat de elaborat! 
 Pe rafturi si stative de epoca erau haine de fite si probabil foarte scumpe. Intregul magazin era un spectacol incepand cu decorul si terminand cu vanzatorii.
Am vazut un copac plin cu orhidee si, spre mirarea mea, i-am reusit o poza!
Dupa  plimbare ne-am asezat la o masa unde am baut noi,”fetele”cate un pahar  de vin  si Vali o bere si am impartit toti trei o pizza. 
A fost socant faptul ca era parca raiul homosexualilor dar mare e gradina lui Dumnezeu!

No comments:

Post a Comment