Saturday, December 8, 2012

DE ZIUA LUI "TATI" COSTEL



Azi e ziua lui "Tati Costel" si mergem la Campina sa-l sarbatorim. De dimineata am cam avut probleme cu "Tati Doru" care luase somnifer la... sase diminneata si acum nu se mai putea trezi. Pana la urma l-am urnit si am pornit la cumparaturi: Am cumparat flori pentru Mami Gabi si o caseta cu cosmetice pentru sarbatorit si, mai ales, am cumparat rovigneta pentru Tico, care pana acum nu iesea din oras si nu avea. Era o zi cam rece dar nu urata si ne-am imbarcat cu jumatate din garderoba Michellei. Pe  drum dansa a fost interesata la inceput de peisaj dar cand acesta a devenit monoton a adormit confirmand previziunile mele optimiste cu privire la somnul ei de amiaza. Cand am ajuns era odihnita si, inca putin somnoroasa, a fost dubios de cuminte. S-a cuibarit fara mofturi in bratele lui Gabi spre fericirea acesteia care se temuse ca i-a uitat. Cam un sfert de ora a durat cumintenia Michellei si dupa aceea, reacomodarea fiind facuta, a devenit ea insasi, nestavilita si curioasa. Bineinteles a dat peste Gabi cand se schimba de primit musafiri caci sosisem cam o ora mai devreme si era in tinuta de bucatarie. Ruxi inca facea baie si Costel ramasese de serviciu la bucatarie. 
Pana si-au terminat si ei treburile noi ne-am mai vanturat prin toata casa si am mai rasturnat cate ceva. Doru care cumparase pe drum baterii pentru aparatul foto a constatat ca acesta nu avea cardul de memorie si a iesit in oras sa cumpere altul. Intre timp a aparut si Ruxi si au inceput sa se joace. 




Apoi au inceput sa apara musafirii si ne-am asezat la masa. A mancat asa de mult si din toate ca Gabi a tras concluzia mai in gluma, mai in serios, ca era nemancata de vre-o doua zile. Mai ales i-a placut somonul pe care-l alegea de pe tartinele cu unt si restul ignora. La un moment dat am inceput sa ne ingrijoram ca mananca prea mult din alea si  i-am spus ca ne aduce Costel carne. La cuvantul magic "carne"a reactionat rapid si a pornit-o spre bucatarie. Costel tocmai scosese tava de la cuptor, i-a aratat-o si a pornit spre sufragerie. Cand a vazut ca-i fuge carnea de sub nas a inceput sa fuga dupa Costel strigand "cane, cane". A mancat si carne de pui si friptura de porc, nu stiu unde o fi bagat atat mancare ca nimic nu a refuzat! A fost deliciul tuturor. Asa de nostima ca ne-am distrat copios si noi si musafirii ceilalti. Am stat mult, aproape sase ore si nu am stiut cum trece timpul. 
Se facuse demult noapte cand s-a spart gasca si ne-am imbarcat spre casa. Ruxi si o alta tanara musafira i-au facut o multime de poze sa le posteze  pe facebook ca sa vada si Miki cu Dona. Pe drum, fiindca afara era bezna si ea foarte obosita a dormit aproape tot drumul. Mi-era tama ca nu va mai avea somn noaptea dar nu au fost probleme.

No comments:

Post a Comment