Sunday, November 25, 2012

GATA, E A NOASTRA



Azi am preluat  stafeta!
Am plecat de dimineata spre Campina, am ajuns pe la 11. Am vorbit putin si am inceput sa facem bagajele. Noi, femeile, sa strangem lucrusoarele, baietii sa demonteze si sa incarcce in masina lucrusoarele ei.
Cand a vazut Michelle ca astia ii demoleaza patutul a inceput sa protesteze. Dar Doru i-a spus ca mergem la plimbare cu el cu tot si asa s-a impacat cu faptele. A fost cam mirata ca strangem cartile si jucariile dar s-a molipsit de la agitatia universala. A trecut la masa si a ras o bucatica de copanel si se uita cu jind la osul destinat lui Bruno, cainele lor batran pe  care ea l-a botezat Muno. A mai mancat o bucata de banana dar s-a suparat ca i s-a lipit de cerul gurii. Orezul l-a refuzat categoric.
Apoi Gabi a imbracat-o si am iesit afara pana s-au pregatit ei: Gabi, Costel si Ruxi.
Am pornit spre Bucuresti cu totii, cu doua masini.
Acasa am pus repede masa si ea s-a instalat fericita in fruntea acesteia. A mancat cate putin din toate, dar cel mai mult i-au placut desigur, cartofii prajiti. Doru a adus o farfurie de prajituri de cofetarie de la laboratorul de jos dar ei i s-a dat doar o frimitura.
Dupa masa baietii s-au apucat sa monteze patutul. I-am aranjat camera, bineinteles, in dormitorul mic, unde ati crescut si voi doua, pe rand.

Toate bune si frumoase cat eram cu totii impreuna. Am mai stat putin la o sueta, fetele cu fetele si Michelle cu baietii, pe care i-a asistat tot timpul montajului. S-a simtit acasa si n-a protestat, dimpotriva.
Incet, pe rand, musafirii s-au retras lasand-o pe Michelle sa se joace cu Doru si cu broasca lui oracaitoare. Gabi a plecat cu lacrimi in ochi, Ruxi la fel. Le-am consolat spunandu-le ca suntem la doar doua ore de noi, nu la Chicago, si inca pot veni s-o vada oricand au timp si le e dor.
La un moment dat a inceput sa-i caute prin casa dar i-am distras atentia si n-a plans deloc. A stat Doru cu ea o multime de timp pana am strans eu masa si am spalat vasele. I-a dat drumul la televizor la desene animate si a fost foarte interesata. Au vorbit incontinuu si au ajuns prieteni la catarama. La un moment dat stateau in pat si ea l-a tras de camasa si ei si-a ridicat-o putin si s-a bautut pe burta. Atunci si-a aratat si ea burtica si s-a batut pe ea. De atunci mereu cauta sa-l bata pe burta pe Doru.
E foarte prietenoasa dar fereasca dumnezeu sa ii inerzici ceva sau sa te incrunti, nu mai spun ca s-o certi.
La un moment dat a disparut si Doru la farmacie si incepuse sa-l caute prin casa dar nu a  fost o tragedie ca avea atata de explorat... Si-a bagat nasucul in dulapu meu, in cosul de gunoi, a manipulat masina de spalat si a fost fascinata de televizorul lui Doru pe care l-a inchis si deschis de cateva ori. Se pare ca dintre toate camerele ii place mai ales a lui, desi noi speram ca aia sa fie camera interzisa. Bineinteles ca am fost cu ochii pe ea tot timpul cand unul cand altul dar am lasat-o sa-si satisfaca curiozitatea si sa cunoasca casa. Am incercat s-o adorm pe la opt dar n-a fost chip. A vrut sa stea cu Doru in pat si s-au uitat la televizor impreuna aproape imbratisati. Speram sa adoarma si s-o pun ulterior in patut, dar pe la noua fara ceva au venit amandoi la mine mai treji ca niciodata. El, cel putin, la ora aceea era de mult adormit in mod normal dar nu si acum iar ea avea chef de joaca. Am mai stat putin toti in pat la televizor pana a zis caca. Cam mirosea dar se pare ca facuse doar un 'vant'. Am profitat s-o schimb si am culcat-o in patutul ei. A protestat foarte putin cand am stins lumina dar am culcat-o cu blandete iar si s-a calmat, franta de oboseala. Am inchis usa si n-a mai scos nici un sunet.
Nici nu pot sa-ti spun ce mare dragoste e intre ei. Sa-l vezi pe Doru ce rabdare are cu ea, cum se joaca, ii vorbeste... E complet topit dupa ea. Se ea la fel dupa el.
De mult nu am mai vazut asa scene idilice in casa noastra. De peste douazeci de ani. Va multumim ca ne prilejuiti bucuriile astea. Va sarutam cu drag.
P.S. A gasit o surubelnita in camera lui Doru si a venit la patut incercand sa mestereasca cu ea cum vazuse ca faceau ei mai devreme. A fost de milioane. Noi stateam si o priveam si ne-am amuzat teribil.

No comments:

Post a Comment