Saturday, April 9, 2011

A VENIT VARA

Weekend-ul trecut, pe la pranz, nu stiu exact ora ca tocmai luam masa la restaurant.
Sambata dimineata am plecat in Wisconsin, localitatea Lake Genneva, un fel de Calimanesti, dupa spusele Donei. Acolo e service-ul unde Miki aranjase sa faca o revizie masinii sale. Drept urmare, disciplinati ne-am incolonat tuspatru cu landou cu tot si, la ora noua am pornit la drum.
Ne-a condus cu succes GPS-ul printre case splendide, cu pajiste mare intre ele, pana la garajul unde stationau mai multe masini. Mecanicul, care locuia in casa de deasupra garajului, ne-a preluat masina si ne-a dat alta in schimb, sa ne plimbam pana termina el de lucrat. Dupa ce Miki i-a explicat ce vrea sa-i faca/ verifice/ inlocuiasca masinii, am pornnit iar, toata gasca, sa vizitam orasul.
Intai am vazut portul de agrement si plaja, care pareau parasite si mohorate sub cerul de plumb.Era acolo si o caleasca al carei vizitiu parea mai curand cowboy reformat.
Dupa aceea am plecat sa cucerim orasul per pedes. Oraselul e frumos dar din cand in cand eram nevoiti sa intram in cate un magazin sa ne incalzim mai mult decat sa vedem ce se poate cumpara caci oricum nu aveam de gand sa cumparam. Asta nu inseamna ca nu ne-am ales cu o jucarie pufoasa umpluta cu boabe de cereale si seminte de lavanda care chipurile, dupa ce o incalzesti la microunde degaja un parfum linistitor de lavanda ce adoarme copilul. Am fost bombardati de informatii si laude de catre vanzatoare ca ma mir ca au cumparat doar una( erau mai multe modele). Esentialul insa nu ni l-a spus: nu se foloseste la copii sub trei ani. Dar nu putem sa-i reprosam nimic, caci ne-a atras atentia sa citim instructiunile, ceea ce am facut, insa doar acasa!!
In sfarsit am gasit unde imi cumpar casa cand ma voi face mare si bogata: In Lake Geneva, la limita sudica a Wisconsin-ului, la o ora si ceva de Michelle & co. Am studiat foarte amanuntit ofertele imobiliare din vitrina agentiei si am constatat ca am aici din ce alege si la preturi acceptabile!! Si aici totul e mai ieftin iar taxele mult mai mici, ce mai, rai nu alta!
La un moment dat s-a terminat orasul si am tras la mancarica la un restaurant fara mari pretentii unde am comandat “pecan pancake”, un fel de clatite groase si pufoase care se servesc cu unt si sirop de artar. Portia a fost uriasa si, desi am mai dat si la ceilalti am luptat din greu s-o termin. Ce-mi place aici ca la restaurant au scaune speciale pentru copii de doi-trei ani si, ceea ce ne interesa pe noi, masa de schimbat copilul. De asemenea un spatiu special in care am putut lasa landoul.
Dupa ce am rezolvat problema alimentarii, inclusiv la bebe, am iesit si, cum am spus mai devreme, am constatat ca s-a schimbat vremea radical. A iesit un soare fierbinte incat pana am ajuns inapoi la plaja sa ne plimbam pe faleza unii ( adica Dona) au trecut la tricou iar altii la ochelari de soare (Michelle).Aici lumea se imbraca cel putin traznit: era o doamna pe la 40 de ani cu un palton de stofa si cu picioarele goale in saboti de piele!! Statea la soare pe banca pe faleza. Iar alta, probabil o domnisoara, statea turceste langa trunchiul unui copac cu gluga de la hanorac pe cap.
Ne-am plimbat pe faleza, ne-am insorit pe banca si am admirat apa, extraordinar de curata si transpareta.
Cam dupa patru ore masina era gata reparata, verificata si ferchezuita.
***
A doua zi a fost atat de cald ca Dona a imbracat-o pe mititica in bluza cu maneca scurta si pantalonas trei sferturi si a scos-o la plimbare Eu a trebuit sa-i cred pe cuvant, caci in casa functiona aerul conditionat si era aceeasi temperature ca intotdeauna. Dar seara, cand am iesit cu totii pentru o vizita, m-a izbit un val de aer fierbinte. Era atat de cald ca mi-am lasat in masina scurta de primavara pe care, precauta, o luasem.
Am vazut o casa ca-n filme, nu o voi descrie caci ar fi dureros. Am luat masa in curte unde baietii tocmai scosesera de pe gratar tot felul de bunatati.
Tot stand noi la masa vremea s-a razgandit si a inceput un vant sfichiuitor. Am convins-o pe Dona sa bage fata in casa dar ea, dupa ce s-a chinuit mult s-o hraneasca si s-o adoarma, a venit afara in maieu cu bretelute. Era foarte incalzita si, in general e rezistenta la raceala dar acum cred ca a lovit-o rau vantul acela si e foarte racita. Ea se mira de la ce o avea alergie?!
Asa ca vara s-a terminat duminica seara, la fel de brusc cum a venit, cam treizeci de ore inainte.

No comments:

Post a Comment